У Львові обговорюють вечірку у Будинку вчених. Студенти вибачились

7920 0
Студенти УКУ кажуть, що подію влаштували з благодійною метою.
Умовне фото

Умовне фото

Користувачі соціальних мереж активно обговорюють вечірку у Будинку вчених, яку організували студенти Українського католицького університету увечері 29 квітня. Подія відбувалася в стилі «golden age of Hollywood». Вартість квитків становила 250-300 грн. Відео з вечірки опублікував журналіст Ігор Мосійчук у Telegram: 

«Студенти Українського католицького університету влаштували дискотеку. Як це все розуміти? Війна скінчилася», – йдеться у описі до відео.

 

Читайте також: Як у Будинку вчених пояснили інцидент із блогерською вечіркою у скорботний день

Більшість користувачів соцмереж обурилися і кажуть, що такі вечірки зовсім не на часі, однак деякі стали на захист студентів. Як зазначили в студентській організації УКУ, кошти з продажу квитків спрямували на підтримку Збройних сил України. 

«Наша команда щиро просить вибачення. Ми не врахували, що напередодні була оголошена жалоба за загиблими в Умані. Ми усвідомлюємо, що цей формат в цих обставинах був не на часі. Ми врахуємо всі зауваги та надалі продовжимо шукати нові шляхи для забезпечення фінансової допомоги нашому війську. Ми безмежно вдячні нашим захисникам і захисницям, та активно підтверджуємо нашу вдячність діями. Окремо ми дякуємо усім, хто приходить до нас на події. Купуючи квитки та донатячи, ви разом з нами робите добру справу. Слава Україні!», – йдеться в повідомленні.

У коментарі Tvoemisto.tv в студентській організації УКУ «Кавалєрка» уточнили, що під час події зібрали 29 тисяч грн. З них – 19 тис. грн пожертували на збір випускника університету, а 10 тис. грн задонитили на підтримку ЗСУ, збір який проводить уряд студентів УКУ.

Нагадаємо, що навколо Будинку вчених минулого року виник скандал. У суботу, 27 листопада, блогер з Чернівців Олексій Заліско там відзначив свій день народження. Гучна вечірка відбулася у День пам’яті жертв Голодоморів, на неї зібралися блогери-мільйонники зі всієї України. Згодом у соцмережах користувачі обурювалися щодо такого святкування, яке влаштували в день, коли світ перебуває у скорботі за мільйонами жертв, яких знищив штучно створений голод.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!