«Буде важкий день». Мешканців попередили про відключення світла завтра по всій Україні

5681 0
До 7:00 ранку мешканців просять мати зарядженими телефони та інші пристрої.
Фото: myvin.com.ua

Фото: myvin.com.ua

Через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру у четвер, 20 жовтня, по всій Україні вводитимуть обмеження постачання електроенергії.

Джерело: заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram, пресслужба НЕК «Укренерго»

Читайте також: Російські ракети знову влучили в Бурштинську ТЕС

«Завтра, 20.10.2022 по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно», – повідомив Кирило Тимошенко.

З його слів, обмеження стосуються жителів усіх областей країни. Також у містах буде вимкнено вуличне освітлення. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. 

Водночас в НЕК «Укренерго» зауважили, що упродовж дня знайшли можливість не вводити обмеження для споживачів, але завтра це доведеться робити.

Відтак, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме та в який час, можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

«Укренерго» закликало подбати про те, щоб до 7:00 ранку наступного дня мешканці мали заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. 

«Причина завтрашніх обмежень – дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше», – додає оператор.

Читайте також: Вночі частина Львова буде без електроенергії

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів стратегічну нараду щодо питань безпеки на об‘єктах енергопостачання, в ході якої обговорили заходи для ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України. Також президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.

в «Укренерго» повідомили, що не застосовували примусових відключень електроенергії, оскільки в частині регіонів вдалося суттєво знизити споживання електрики. Однак, якщо у Києві та центральних областях зафіксували економію, то на заході та півдні країни, навпаки, використання електроенергії зросло.

Раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області зменшити споживання електроенергії та користування електроприладами у певні години, щоб у роботі електромереж не виникало перебоїв та не довелося робити примусові відключення.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!