Київ

У Департаменті транспорту Києва розказали, скільки коштуватиме наземний перехід біля метро «Університет»

1073 0
Перехід має погодити поліція.

Вартість облаштування  наземного переходу біля метро «Університет» становитиме орієнтовно до 1,8 млн грн. Про це розповів очільник Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА в інтерв’ю Ліга.нет.

«Основною перепоною з 2020 року було погодження з поліцією Києва. Їхня позиція — перехід буде перешкодою руху транспорту. Але буквально кілька днів тому (на момент запису інтервʼю, — Ред.) я спілкувався з начальником поліції. Він каже, що вони можуть погодити цей перехід, але чекають остаточного рішення від Департаменту патрульної поліції України. Досі відповіді немає», - заявив він.

За словами Кандибора, з боку дептрансу вже все готово: розроблена схема ОДР,  порахована вартість.

Він уточнив, що вартість облаштування становитиме орієнтовно до 1,8 млн грн. 

«Це мінімальні затрати, які необхідні. Найдорожчими будуть світлофорні об'єкти й покриття. Але ще потрібно зняти секції паркану, що огороджує бульвар від проспекту — адже вони віднесені до культурної спадщини. Щодо часу — ми могли б упродовж місяця це реалізувати», - пояснив Кандибор. 

Нагадаємо, столичні активісти вказували, що проєкт наземного переходу блокує поліція. Днями, Управління патрульної поліції під час перевірки виявило, що позначення дорожньої розмітки та знаків не відповідає вимогам, тому правоохоронці не можуть погодити схему організації дорожнього руху.

Додамо, загалом у Києві близько 270 підземних переходів, менше десяти – дублюються наземними. 191 підземний перехід взагалі не обладнаний жодним пандусом. І тільки 52 їх мають, однак вони обладнані ненормативними параметрами та не відповідають сучасним нормам. За словами представника Urban Crew Вадима Денисенка, цей перехід за результатами моделювання майже не впливав на затримки авто, але при цьому не змушував людей на візках обходити 500 метрів через найближчий наземний перехід.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!