Київ

Піцерія в автостанції на Подолі в Києві перепросила у десяти відвідувачів, які отруїлись в закладі

1758 0
У закладі підтвердили випадки отруєння та вибачилися перед гостями.

Гостру кишкову інфекцію зафіксували в десяти киян після вживання страв у піцерії на Подолі, повідомляють у Київському міському центрі контролю й профілактики хвороб. Заклад перепросив та зачинився на невизначений термін. 

Містяни з Оболонського, Дніпровського, Подільського, Солом’янського й Шевченківського районів звернулися по допомогу 17–18 липня. За попередньою інформацією, 15–17 липня вони вживали страви з неякісних продуктів у закладі.

Зараз постраждалі перебувають на лікуванні, проводять бактеріологічні обстеження на кишкову групу інфекцій. Почали епідеміологічне розслідування.

Як з’ясувалося, постраждалі їли у піцерії  «Автостанція», що навпроти Житнього ринку на Подолі в Києві.

Там підтвердили випадки отруєння та вибачилися перед гостями.

«Сусіди, ми знаємо, що ви чекали нашого звернення, тож ми тут. Найважливіше – ми хочемо вибачитися перед всіма гостями, бо ж ви з нами через довіру, нам дуже прикро не виправдати її», – пишуть у закладі.

Як повідомляється на веб-каналі ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві, за результатами інспектування фахівці прийняли рішення про закриття піцерії на Подолі. Матеріали надіслано до Національної поліції України для притягнення підприємця до кримінальної відповідальності.

Піцерію зачинили на невизначений термін, поки з’ясовуватимуть подробиці ситуації. Кажуть, що викликали санітарно-епідеміологічну службу; перевіряють всі продукти, робочі поверхні й заклад у цілому, також взяли аналізи в усіх працівників та перевіряють постачальників. Також у «Автостанції» кажуть, що тримають зв’язок із постраждалими та відшкодовують їм витрати.

Читайте також: Небезпека навколо нас. Як захистити дітей від кишкових інфекцій

У Київському міському центрі контролю й профілактики хвороб нагадали правила безпечного харчування. Зокрема, слід відокремлювати сирі продукти від готових і користуватися для них окремим кухонним приладдям. Також слід ретельно підігрівати приготовану їжу; не залишати її за кімнатної температури більше ніж на дві години; не розморожувати продукти за кімнатної температури; не купувати продукти на стихійних ринках.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!