У «Дії» завершилося опитування щодо святкування Різдва. Яку дату обрали українці

2258 0
Учасники голосування обрали дату 25 грудня.
Умовне фото

Умовне фото

У «Дії» завершилося опитування про дату святкування Різдва в Україні. Воно стало одним з наймасовіших у застосунку. За тиждень проголосували понад 1,5 мільйони користувачів. Учасники голосування обрали дату 25 грудня. 

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

За його словами, за дату 25 грудня проголосували 903 265 українців (58,99% голосів), за 7 січня – 390 125 людей (25,48%). Обидві дати підтримали 12,59% учасників опитування. 

Читайте також: Йосиф та Марія теж були далеко від дому. Роман Зілінко про наше непросте Різдво.

Зазначимо, як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» на першому місці у списку улюблених новорічних свят українців – Різдво. Його назвали 49% українців.

Нагадаємо, що Україна святкує Різдво за юліанським календарем. З початку повномасштабного вторгнення рф українське суспільство ініціювало перехід на григоріанський календар, проте наразі ПЦУ й УГКЦ не погодили календарну реформу. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!