На Львівщині створять ще один науковий ліцей

2045 0
Відповідне рішення ухвалили під час сесії Львівської облради 4 липня.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У місті Дрогобич, що на Львівщині, на вул. Михайла Грушевського, 87 створять комунальний заклад Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей». Відповідне рішення ухвалили під час сесії Львівської облради 4 липня.

За словами очільника департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олега Паски, поява Обласного наукового ліцею дозволить розширити доступ до навчання обдарованим дітям, які виявляють здібності до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності. Окрім того, він додав, що ще однією метою є можливість перебування дітей у пансіоні ліцею. Ліцей створять на базі Дрогобицького ліцею Дрогобицької міської ради. На баланс навчального закладу, зокрема, передадуть частину приміщень Вищого професійного училища №19 на вул. Задубичній у Дрогобичі.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради спільно з департаментом освіти і науки Львівської ОВА розробить і затвердить Статут комунального закладу Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей». На час проведення конкурсу на посаду керівника ліцею буде призначено виконувача обов’язків директора.

«Створення Обласного наукового ліцею в Дрогобичі дасть можливість обдарованій молоді цього району, а не тільки Дрогобича, отримувати дуже класну освіту і далі розвиватися в науковій сфері», – зазначила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус.

Нагадаємо, що ;Tvoemisto.tv дізналося, як функціонує перший на Львівщині профільний ліцей у Червонограді, в чому його особливості та чи дозволяє профільне вивчення предметів не ходити до репетиторів під час підготовки до НМТ за посиланням.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!