У ДТЕК порахували, що у киян світло є 80% часу

919 0
Середній час відключень в Києві скоротився приблизно на 30 хвилин
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Компанія «ДТЕК Київські електромережі» порахувала, що минулого тижня в середньому у киян світло було 80% часу. Про це йдеться на сторінці компанії у Facebook.

З 23 до 29 січня стабілізаційні відключення світла у Києві тривали в середньому 4 години 50 хвилин для першої групи, 4 години 51 хвилину для другої і 4 години 58 хвилин для третьої групи.

 

Як зазначив директор електропостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко, у столиці ситуація залишається стабільною та навіть вирівнялася.

Протягом тижня 16-22 січня тривалість відключень була дещо довшою: від 4 годин 49 хвилин до 5 годин 21 хвилини залежно від групи.

Читайте також: У Києві оштрафували ДТЕК за недотримання графіків відключень

Нагадаємо, дефіцит в енергосистемі України залишається значним. Причина дефіциту російські ракетні та дронові атаки, які призвели до пошкоджень електростанцій (генеруючих потужностей) та високовольтних мереж. Окрім того, атака росіян 26 січня додатково завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі.

Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на електростанціях, що працюють, не може повністю покрити споживання.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!