У ДТЕК розповіли, чи покращиться ситуація з електропостачанням навесні

1646 0
Від західних партнерів вже надходить енергетичне обладнання, яке встановлюється, але потрібен час.
Умовне фото

Умовне фото

Закінчення опалювального сезону не призведе до суттєвого покращення ситуації з відключеннями електроенергії в Україні, адже почнуться планові роботи на станціях і це значить, що обсяг генерації не збільшиться. Про це під час телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. За його словами, обсяг генерації в Україні навесні принципово не зросте.

«Я, чесно кажучи, не думаю, що ситуація принципово поліпшиться, тому що з одного боку буде зменшення споживання, тому що буде тепліше, але з іншого боку почнуться планові ремонтні роботи, які зараз не робляться. І це значить, що принципово обсяг генерації в Україні не збільшиться», – сказав він.

Читайте також: У Львові та області діють погодинні відключення світла. Графік

Він зазначив, що відновлювати енергетичну інфраструктуру після кожного обстрілу стає все складніше. За його словами, від західних партнерів вже надходить енергетичне обладнання, яке встановлюється, але потрібен час.

«Тому чекати, що прийде квітень і все буде на 100% гарно, не можна. Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об'єкти енергетики, бо вони стають все більш вразливими», – додав він.

Читайте також: Який ліміт споживання електроенергії на Львівщині і що буде, якщо його не дотриматися

Нагадаємо, за даними ДТЕК, 14 січня через ворожий ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури в Україні будуть застосовувати не лише планові, а й аварійні відключення електроенергії, які будуть тривати не один день. Виконавчий директор ДТЕК підкреслив, що внаслідок останніх обстрілів постраждало саме обладнання, яке видає енергію в мережу.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!