У двох селах на Львівщині ввели карантин через сказ у лисиць

811 0
Карантин триватиме до 28 січня.
Умовне фото

Умовне фото

У селах Лішня і Ступниця Дрогобицької громади та їх 5-ти кілометровій зоні ввели карантинні обмеження на два місяці через сказ у двох лисиць. Про це повідомила пресслужба Дрогобицької районної військової адміністрації.

Зокрема, 28 листопада з Львівської регіональної державної лабораторії надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у двох лисиць, які напередодні проникли на подвір’я місцевих господарів.

«У обох випадках свійські собаки, які перебували біля будинку, загризли скажену дику тварину на смерть. Собаки попередньо були вакцинованими, відтак не постраждали ураженням сказу, однак перебувають на вимушеній вакцинації», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що робити, якщо вас вкусив собака. Поради від МОЗ

Зараз у населених пунктах проводитимуть відлов безпритульних тварин та їх довакцинацію. Власників котів і собак закликають зголошуватись до Дрогобицької районної державної лікарні ветеринарної медицини щодо безкоштовної вакцинації тварин у Дрогобичі на вул. Орлика, 15.

Карантинні обмеження у селах Лішня і Ступниця Дрогобицької громади та їх 5-ти кілометровій зоні діятимуть до 28 січня 2024 року включно за умовивідсутності нових випадків захворювання.

Нагадаємо, на Львівщині є вакцина від сказу «антирабічний імуноглобулін», проте вона доступна в невеликій кількості. У випадку укусу, ослинення, подряпин від тварини, що заражена сказом, необхідно негайно звернутися по медичну допомогу в найближчий медичний заклад. 

Для довідки

Сказ – це невиліковне та небезпечне захворювання, що вражає центральну нервову систему. Воно супроводжується паралічем і завжди закінчується смертю. Зараження відбувається через попадання слини від хворої тварини на слизові оболонки або ж у рани та подряпини. Основними симптомами захворювання є: відмова від їжі, млявість, слинотеча, байдужість до води (гідрофобія), несподівана зміна поведінки тварини (агресія переростає на ласкавість і навпаки).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!