У холдингу «!Фест» відреагували на обшуки БЕБ

5674 0
Обшуки в офісах тривали понад 16 годин.
Фото: festrepublic

Фото: festrepublic

Холдинг емоцій «!Фест» відреагував на обшуки офісів детективами БЕБ та оприлюднив власну заяву. Як йдеться в повідомленні, 17 жовтня люди в камуфляжі оточили територію !FESTrepublic, увірвались в центральний офіс, заблокували всі виїзди/виходи та зупинили роботу компанії. 

«Після того, як ми висвітлили публічно цю подію, безліч людей висловили нам свою підтримку, за що неймовірно дякуємо – ця історія набула розголосу. Що, як потім з’ясувалось, – не було за планом БЕБу. Саме тому пресслужба БЕБ змушена була реагувати та вочевидь не відповіла для чого вони зі зброєю штурмували офіс, а почала публікувати фото з грішми та печатками з нашого офісу. Гроші та печатки – це власне те, з чим і працює бухгалтерія. Ну і, звичайно, хвалитись успішно проведеною операцією по викритті злочинної схеми по несплаті податків у великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На FESTrepublic у Львові проводять обшуки

Обшуки в офісах тривали понад 16 годин. У компанії зазначили, що справа проти них відкрита уже декілька місяців і правоохоронці проводили слідчі дії в закладах та офісі уже давно. Проте «!Фест» дізнався про це лише зараз.

«Загалом ця вся операція коштувала державі не один дрон. І це все заради того, аби викрити схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни? Більше того, мабуть не лише ресторанна, а й ІТ галузь і безліч інших. Іншими словами – великий сектор економіки.  Ми так з нетерпінням чекаємо, коли ж це зміниться, і нарешті у нас з’явиться спрощена система оподаткування, коли нарешті працівники самі платитимуть за себе податки з зарплати – бо саме громадяни мають розуміти, що вони є основними платниками податків і вимагати за це ефективного їх використання. І якось нам теж обіцяли, що Україна нарешті стане країною, де найлегше робити бізнес, навіть будуть «бізнес няні» (чи так звані інвестиційні няні)», – йдеться в повідомленні.

У холдингу зазначили, що продовжуватимуть працювати в рамках чинного законодавства.

«Ми ще раніше прийняли позицію про децентралізацію – в нас багато партнерів, частина брендів функціонує як франшиза, тобто і по Україні, і за кордоном, – і так, частина ресторанів веде свою господарську діяльність як ФОПи. І точно некоректно збивати все до купи, роблячи якісь припущення і називаючи якісь суми. І так ми робимо у всіх країнах, де ми працюємо і активно відкриваємо свої ресторани, і, вочевидь, саме цей напрям ми оберемо пріоритетним у своїй роботі в найближчий час з такими «бізнес нянями», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, детективи БЕБ звинувалитили холдингу «!Фест» в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За інформацією правоохоронці, близько 2 000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

Для довідки

Холдинг емоцій «!FEST» – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року трьома підприємцями: Андрієм Худо, Дмитром Герасімовим та Юрком Назаруком.  До мережі входить низка ресторанів в Україні та за кордоном, зокрема «Реберня», «П’яна вишня», «Театр пива «Правда», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівська копальня кави» тощо.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!