У Фейсбуку придумали новий спосіб боротьби з фейками про коронавірус

2217 0
Соціальна мережа почне показувати повідомлення користувачам, які поширюють неправдиву інформацію про коронавірус.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Фейсбук буде відправляти користувачів на сторінку «Руйнівники міфів» на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це йдеться на сайті The Guardian.

Соціальна мережа почне показувати повідомлення користувачам, які поширюють неправдиву інформацію про коронавірус. Нова політика торкнеться шкідливих повідомлень, наприклад, про «Способи лікування Covid-19» або «Нехтування соціальною дистанцією».

Читайте також: 10 львівських підприємств отримали дозвіл на пошиття масок

«Ми хочемо надати людям, які могли взаємодіяти з шкідливою дезінформацією про вірус, правду з авторитетних джерел на випадок, якщо вони знову побачать ці заяви в Фейсбук», – сказав віце-президент з управління Фейсбук Гай Розен.

Користувачі, які коментували такі пости, ставили під ними лайк або реакцію, чи ділилися ними, побачать у себе в стрічці посилання на сторінку «Руйнівники міфів» на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Нгадаємо, що Google та Apple планують створити окремий додаток, який повідомлятиме користувачам, чи контактували вони з хворими на коронавірус.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!