Між будинками з 80-х у Львові збудують багатоповерхівку з паркомісцями під дитмайданчиком

6276 0
Кількість місць у підземному паркінгу відповідатиме кількості квартир.
Фото: візуалізація виконкому

Фото: візуалізація виконкому

У Львові на вулиці Рівній, 19 планують будівництво багатоповерхового житлового будинку із підземним паркінгом. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 21 липня, під час засідання виконкому ЛМР.

«Йдеться про будівництво житлового будинку поміж торцевими стінами існуючих будівель 80-х років. Новий житловий будинок матиме 5 поверхів. Кількість місць на підземному паркінгу відповідатиме кількості квартир. Зокрема, у проєкті передбачені додаткові паркомісця під дитячим майданчиком. Проєктований будинок буде нижчим за ті, що є поряд. На першому поверсі також буде житло, оскільки в цьому районі немає потреби формувати громадську забудову, адже вона не матиме достатньо попиту», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Приміщення укриття у житловому будинку відокремлять від решти підземних приміщень та передбачать його опалення. Укриття планують забезпечити санвузлами, рукомийниками та розкладними місцями для сидіння, також щонайменше двома виходами з підземного укриття у протилежні сторони будівлі. Додатково в укритті буде передбачено приміщення для зберігання продуктів харчування довгого зберігання, медикаментів, засобів індивідуального захисту органів дихання та зору. Для формування стратегічного запасу води її подачу у будівлю проведуть через накопичувальний бак з постійною циркуляцією.

Читайте також: На Сихові збудують каплицю і недільну школу 

Зазначимо, що йдеться про будівництво на ділянці площею 0,08 га, що розташована у зоні житлової забудови Ж-3. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 49 %.

МУО затвердили для ТзОВ «ФТП Інвест» на будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом. За інформацією аналітичної системи YouСontrol, ТзОВ «ФТП Інвест» зареєстроване у Львові понад два роки тому. Засновником фірми є Роман Гурій. Основний вид діяльності підприємства – організація будівництва будівель.

Нагадаємо, що в районі вулиць Пасічної-Зеленої збудують каплицю та молодіжний центр із недільною школою на 80 учнів при парафії св. Василія Великого УГКЦ у Сихівському районі.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!