Київ

У Києві в Голосіївському парку через атракціон ледь не загинула дитина. Чи законно він був облаштований

1004 0
Семирічна дівчинка травмувалася через атракціон «Мотузковий парк».
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

У Голосіївському парку Києва дитина, яка гуляла на дитячому майданчику, травмувалася через розміщений неподалік атракціон «Мотузковий парк». Про ситуацію, яка могла закінчитися трагічно розповіла мама постраждалої дівчинки Анастасія Кудрицька.

Інцидент трапився 25 червня близько дев'ятої вечора. Семирічна дівчинка грала з друзями у доганялки на комунальному безкоштовному дитячому майданчику у парку, на частині якого ще й розміщений атракціон «Мотузковий парк», який є приватним та платним.

Коли дівчинка бігла, вона уткнулася шиєю у металевий трос, що знаходився на майданчику.

«І тут, моя дитина, граючи в доганянки, біжить парком і щосили вписується шиєю в металевий трос, натягнутий для тренування клієнтів «мотузкового містечка», який знаходиться прямо на дитячому майданчику. Вписуючись у цей трос, дівчинка 7 років падає назад, спочатку ударяється об землю головою, потім спиною. Сальто було таке, як у кіно», – розповіла мама дівчинки.

За її словами, все це відбувалося на очах батьків інших дітей, а також працівників «мотузкового містечка».

Мама підняла доньку та надала їй першу допомогу. Ніхто зі співробітників атракціону цього, за її словами, навіть не запропонував.

За словами Анастасії Кудрицької, ФОП, який орендує це місце, не зміг надати дозвільні документи, і попросив подати запит та обіцяв пофарбувати трос, щоб його було добре видно, запевнивши, що така ситуація сталася вперше. Жінка зазначає, що співробітники парку були байдужими і навіть не запропонували викликати швидку. Дитину відвезли до Охматдиту, на тілі дівчинки є численні забої.

Наступного дня після публікації допису, адміністрація містечка огородила трос. Наразі «мотузкове містечко» перевіряє ювенальна поліція.

Tvoemisto.tv звернулося з запитом до КМДА щодо законності розміщення атракціону в Голосіївському парку.

Як повідомили у Департаменті економіки та інвестицій КМДА, Голосіївський парк імені М. Рильського був включений до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій і на замовлення комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва було проведено інвестиційний конкурс на розміщення атракціону, переможцем якого стало ТОВ «Активна країна».

Також в Департаменті зазначили, що саме інвестор «зобов'язаний до початку експлуатації об'єкта інвестування в порядку, передбаченому інвестиційним договором, отримати передбачені законодавством України документи, необхідні для облаштування та експлуатації об'єкта інвестування та здійснити необхідні дії та процедури для отримання відповідних погоджень (дозволів) для безпечної експлуатації об'єктів».

Усі відповідні документи були надані, 10.02.2021 замовник підписав акт про фактичне завершення робіт з облаштування об'єкта інвестування.
 
Окрім цього, у Департаменті проінформували, що після інциденту вони звернулися до інвестора та замовника щодо посилення заходів з техніки безпеки під час експлуатації об'єкта.
 

У комунальному підприємстві по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва, яке є замовником проєкту «Мотузкового парку», вказали на особисті зобов'язання інвестор, який «протягом строку дії договору повинен утримувати та вживати інші заходи, необхідні для експлуатації об'єкта інвестування».

Також нам запропонували звернутися із питаннями безпосередньо до ТОВ «Активна країна». Ми зателефонували за номером, вказаним у сервісі YouControl, однак відповіді так і не отримали.

 

Додамо, про відкриття ще одного дитячого майданчика в Голосіївському парку повідомляла депутатка Київради Олеся Пинзеник. Однак місцева жителька вказала, що він одна з гірок розташована надто близько до лавок, тому може травмувати відпочивальників. Гендиректор «Київзеленбуду» Олексій Король розповів, що цей майданчик в парку планували робити трохи більшим, однак місцеві жителі були проти розширення його території. Тому роботи виконали на тій же площі, де й раніше була зона для відпочинку дітей.

Ігор Ющенко

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!