Київ

У Голосіївському парку в Києві живуть лосі, сарни і кабани

782 0
Це свідчить про те, що на території парку склалися сприятливі умови для відтворення локальних угруповань диких тварин
Фото: Національний природний парк Голосіївський

Фото: Національний природний парк Голосіївський

Фотопастки  зафіксували диких тварин, які живуть в національному природному парку «Голосіївський» в Києві. Про це повідомили в пресслужбі парку.

На його території живуть різні тварини: їх нечасто бачать, проте знаходять сліди життєдіяльності.

Щоб познайомитись і трохи підгледіти за ними, співробітники науково-дослідного відділу періодично встановлюють фотопастку. Вона допомагає виявити різні види на місцевості, аналізувати особливості їхньої поведінки.

Цього разу вдалося зафіксувати присутність козуль або сарн європейських (Capreolus capreolus), кабанів диких (Sus scrofa) і навіть голуба лісового (Columba palumbus). Також зафільмували зустрічі трьох особин лося (Alces alces) із Червоної книги України.

Фахівці визначили, що всі тварини виглядають цілком здоровими, а також належать до молодшої вікової групи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як люди годували біля дороги на Київщині диких кабанів, та чому зоозахисники наполягають, що це небезпечно і для тварин, і для людей. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!