У Головному управлінні розвідки повідомили, коли очікувати вирішального періоду у війні

2078 0
Представник ГУР Міноборони України сподівається, що ті заходи, які планують, будуть мати успіх, а плани рф щодо наступу вдасться зірвати.
Фото: AP Photo

Фото: AP Photo

Цьогорічна осінь може стати вирішальним періодом у війні з росією. Зимовий період також буде складним. Про це повідомив в інтерв’ю РБК Україна представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень-жовтень. Далі піде непогода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться. Вони можуть бути не такі активні, однак ми маємо досвід застосування збройних сил рф проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими. Незважаючи на те, що вони звідти втекли, біля наших кордонів на території росії зберігається приблизно 4 батальйонних тактичних груп. Вони, по-перше, обстрілюють нашої території. По-друге, тримають у напрузі і відволікають на себе сили та засоби», – каже він.

Читайте також: «Путін хоче перепочити, але він не зупиниться», – Данілов

За будь-якого розкладу, продовжує Скібіцький, зимовий період теж буде складним, бо будуть «йти турбуючі бойові дії для того, щоб тримати в напрузі Збройні Сили України». Друге – це фактор енергетичних ресурсів, який росія, за його словами, буде однозначно використовувати, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні. На цьому ж фоні росіяни будуть готуватися до весни, до відновлення потужних бойових дій.

«Але ми маємо надію на те, що ті заходи, які ми плануємо, будуть мати успіх. І ми зірвемо ті плани, які є в рф і щодо наступної окупації, і щодо Донецького регіону. Попри те, що нам недостатньо тих ресурсів, які ми маємо, нам допомога надходить, ми плануємо бойові дії. Ми вражаємо їхні пункти управління, склади боєприпасів, живу силу», – додає він.

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

І сам моральний стан російських військ змінюється – це зовсім інше, ніж те, що було на початку березня, коли вони маршем йшли на нашу територію. Зі слів представника ГУР, комплектованість деяких підрозділів рф, які брали участь у бойових діях від початку, з лютого, зараз становить 30% – це нижче будь-яких необхідних показників. А щодо загальної мобілізації, Вадим Скібицький каже, що, можливо, прийде такий момент, коли для того, щоб досягти успіху в цілях росії – це повна окупація Україна – їм необхідно буде оголошувати повну мобілізацію.

Нагадаємо, що в війні вже розпочався переломний момент, росіяни почали розуміти, що вона стосується їх, а не відбувається десь у світі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!