У Карпатах влітку відкриють містечко гуцульських гобітів

31241 0
Перші 10 гобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня.
Фото: Андрій Боєчко

Фото: Андрій Боєчко

У селищі Верховина в Карпатах влітку постане унікальне містечко Гобітхіл, яке поєднуватиме культуру і традиції казкової Гобітанії і реальної Гуцульщини. Про це розповідає автор проєкту Андрій Боєчко на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У ЛОДА сподіваються із 1 червня розпочати туристичний сезон

Гобітхіл не буде готельним комплексом чи турбазою. Кожна хатинка матиме свого власника, і сам власник вирішуватиме, чи здавати своє житло в оренду чи ні. 

Наразі завершилася друга черга будівництва. Третю чергу розпочнуть восени. А влітку запрезентують місто загалу.

Перші 10 гобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня. Наступні 10 криївок планують завершити до 15 липня.

У цього місця будуть свої герб, прапор, пошта, гроші, правила та інші символи. Єдиною домінуючою релігією Гобітхіла, каже Андрій Боєчко, є любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро.

У містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей.

«Наше головне завдання – витягти дітей з інтернету і затягти в природу. В Гобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів (звичайно, трохи згодом). Там ми навчатимемо наших дітей традиційним карпатським ремеслам. В місті постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори. Окремою окрасою міста стане озеро з форелями та осетрами», – заінтригував Андрій Боєчко.

На території встановлять систему септиків та запровадять обов’язкове сортування сміття. Поліетиленові пакети тут будуть заборонені.

Для дорослих розроблять окремі атракції та заняття.

Візуалізація Андрія Боєчка



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!