Київ

У КМДА думають, як позбавляти пам’ятки архітектури символів і маркерів «русского мира»

648 0
Наразі у робочій групі сфокусувались на розгляді 23 будівель за наданим Міністерством культури та інформаційної політики України переліком
Фото з сайту музею Булгакова

Фото з сайту музею Булгакова

У КМДА створили робочу групу з опрацювання переліку пам’яток культурної спадщини, що занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України і підпадають під дію Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини.

«Мета робочої групи – напрацювати заходи з проведення додаткових досліджень будівель, занесених до Реєстру, щодо можливої зміни їх назви або виду. Сфокусувались на розгляді 23 будівель за наданим Міністерством культури та інформаційної політики України переліком. Також визначили список об’єктів, на які необхідно розробити нову облікову документацію для позбавлення в їхніх назвах символів «русского мира» та маркерів країни-агресора. Із них 10 будівель вирішено залишити в Реєстрі без змін», - йдеться у повідомленні.

До складу робочої групи увійшли представники Департаменту охорони культурної спадщини, Українського інституту національної пам’яті, який уповноважений визначати, що саме підпадає під деколонізацію, а також МКІП, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту історії НАН України та установи «Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій».

За підсумками першого засідання учасники робочої групи продовжать роботу в даному напрямі, зокрема, з пам’ятками місцевого значення, які взяті на державний облік відповідно до законодавства УРСР та не включені до Реєстру і потребують переосмислення їхніх назв.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!