Київ

У КМДА назвали попередню офіційну причину руйнування тунелю метро на Теремки

550 0
Тунель обстежили експерти Науково-дослідної судово-експертної установи
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Причиною деформації тунелю між станціями метро «Деміївська» - «Либідська» є неякісне проєктування та будівництво ділянки. Такими, за словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора, є попередні висновки науковців.

24 січня, отримано перші попередні висновки від Науково-дослідної судово-експертної установи щодо причин деформації тунелю, що призвело до зупинки руху поїздів між станціями «Деміївська» - «Либідська».

«У своєму висновку науковці зазначили, що причиною є неякісні проєктні рішення з облаштування тунелю в межах аварійної ділянки. А також неякісні будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки», – зазначив Кандибор.

Також відповідно до висновків науковців:

  • КП «Київський метрополітен» виконувало всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю.
  • Зупинка руху поїздів цією ділянкою була своєчасною. Це дало змогу розпочати встановлення причин виникнення аварійної ситуації із залученням відповідних фахівців, а також відновлювальні роботи.

Як наголошують у КМДА, це попередні висновки, адже експертне дослідження триває.

«Остаточні результати будуть відомі після розкриття котловану. Тільки тоді експерти зможуть провести всі необхідні дослідження конструкції тунелю ззовні. Утім вже зараз ми бачимо, що причиною є неякісне проєктування та недбале виконання робіт, наслідки якого нині доводиться ліквідовувати», – сказав Кандибор.

Читайте також: Після метро. Чи вдасться подолати транспортний колапс на Теремках

Раніше повідомлялося, що відновлювальні роботи у тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" триватимуть близько 6 місяців. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!