Київ

У КМДА розказали, куди йти власниками знесених МАФів

798 0
Власникам знесених МАФів пропонують торгувати у ТЦ і ринках

У Києві є понад 230 тисяч кв. метрів вільної площі для торгівлі. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, спілкуючись із представниками підприємництва, які вийшли на акцію протесту проти демонтажу МАФів у Києві. 

Підприємцям, чиї МАФи підлягають демонтажу, пропонують продовжити працювати на альтернативних локаціях.

Зокрема, 229 тисяч кв. метрів розташовані у торговельних центрах та приміщеннях комунальної власності, ще майже 1,5 тисячі кв. метрів – на столичних ринках. 

«Міська влада реальною справою довела, що є партнером для підприємців, приймаючи рішення про пільговий розмір пайової участі на початку війни. Але є випадки, коли встановлені тимчасові споруди перешкоджають нормальній життєдіяльності міста. Це стосується підходів до станцій метрополітену, як евакуаційних шляхів у сховища, якими є під час ворожих атак станції метрополітену. Також є випадки, де скупчення МАФів фактично призводить до нестерпних умов проживання киян, і ми отримуємо сотні звернень щодо антисанітарії та інших незручностей. Не можуть знаходитися тимчасові споруди на локаціях, де виконуються ремонти або розміщені інженерні мережі тощо. За таких обставин приймаються рішення відносно демонтажу або переносу таких споруд», – пояснив Пантелеєв.

У КМДА раніше повідомляли, що з початку 2023 року від киян надійшло майже три тисячі звернень і зауважень щодо розміщених МАФів, а також накопиченого ними сміття на території. 

Нагадаємо, згідно з рішенням Ради оборони Києва від 30 березня 2023 року, забороняється розміщення МАФів, які знаходяться біля наземних входів станцій метро, на зупинках громадського транспорту, біля захисних споруд, в охоронних зонах інженерних мереж та межах «червоних ліній» вулиць та доріг тощо. У столиці також діє заборона на встановлення кіосків в радіусі 20 метрів біля станцій метрополітену. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!