Київ

Громадські організації підприємців Києва просять владу відзвітуватися за демонтажі МАФів

781 0
Підприємці просять КМДА піти на компроміс та не прибирати усе підряд.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Громадська рада при КМДА просить міську владу відзвітуватися про виконання Резолюції круглого столу від 13 квітня 2023 року на тему «Роль малого бізнесу в період воєнного стану: потреба чи знищення». Про це повідомив голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея. 

Зазначимо, Резолюція передбачає низку заходів, направлених на відмову від демонтажів та перенесення тимчасових споруд до завершення війни.

Нагадаємо, 2 червня Громадська рада при КМДА звернулася з листом до столичного мера Віталія Кличка та голови КМВА Сергія Попка щодо ігнорування її пропозицій та бездіяльності міської влади щодо їх розгляду.

Читайте також: у Києві на місці демонтованих МАФів з'явився кіоск «Київхлібу»

Цим зверненням Громадська рада висунула вимогу негайно повідомити про те, кому з чиновників було доручено опрацювати Резолюцію круглого столу від 13 квітня 2023 року на тему "Роль малого бізнесу в період воєнного стану: потреба чи знищення"; надати інформацію про вже прийняті міською владою рішення за результатами розгляду вказаної Резолюції або причини її відхилення; надати детальний звіт про хід та результати розгляду всіх пропозицій, які Громадська рада направила на розгляд КМДА з листопада 2021 року та ініціювати службову перевірку щодо неналежного виконання службових обов'язків чиновниками, яким було доручено опрацьовувати пропозиції вказаної ради з листопада позаминулого року.

Нагадаємо, під час круглого столу на тему «Роль малого бізнесу у військовий період: потреба чи знищення», який відбувся в стінах КМДА, власники кіосків, громадські активісти і чиновники обговорили виконання скандального рішення Ради оборони Києва від 30 березня 2023 року, що оформлене протоколом №3. 

Згідно з ним, підприємців було зобов'язано перенести або демонтувати усі ТС, які знаходяться біля наземних входів станцій метро, на зупинках громадського транспорту, біля захисних споруд, в охоронних зонах інженерних мереж та межах «червоних ліній» вулиць та доріг тощо.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 

ТЕГИ: маф, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!