Київ

Стало відомо, скільки коштів французи виділили на добудову мосту-хвилі на Оболоні

1222 0
Цей міст з’єднає Оболонський острів і парк «Наталка» біля Оболонської Набережної.
Фото: System Capital Management

Фото: System Capital Management

Метрополія Великого Парижа виділила на продовження будівництва мосту-хвилі на Оболоні 19 496 412,0 грн. Про це повідомила Оболонська районна держадміністрація у відповідь на запит «Твого міста».

На будівництво пішохідного мосту-хвилі на Оболоні, довжиною 160 метрів, не залучають кошти з міського бюджету. «Метрополією Великого Парижа в рамках спонсорської допомоги, виділено кошти в сумі 19 496 412,0 грн. для продовження реалізації проєкту будівництва пішохідного мостового переходу між Оболонською набережною та островом Оболонський, який здійснюється за позабюджетні кошти», - йдеться в повідомленні.

В Оболонській РДА також проінформували «Твоє місто» про стан будівництва: «На даний час повністю збудовано фундаменти 4-х опор. У березні 2023 року розпочато роботи з улаштування металевих технологічних опор, які згідно з проектом необхідні для монтажу металоконструкцій прогонової будови арки. Запланований термін завершення будівництва 2024 рік», - зазначили в РДА.

Як повідомлялося раніше, у січні цього року Київ отримав кошти на продовження будівництва моста від Метрополії Великого Парижа. Для його спорудження використають майже 300 тонн металу, який виготовили на «Азовсталі». Його встигли зробити й вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення. Будівництво мосту триває з 2020 року коштами меценатів – раніше його будувала компанія Stolitsa Group Владислави Молчанової.

Як повідомляв мер Віталій Кличко, цьогоріч у столиці з’явиться велика рекреаційна зона на Оболоні: вона з’єднає між собою парк «Наталка», набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий міст.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!