Як у Києві відрізнити законно зрублену ялинку від незаконної

1020 0
Це можна перевірити на спеціальному сайті.
Ялинки. Фото: з відкритих джерел

Ялинки. Фото: з відкритих джерел

Враховуючи, що в столиці стартував продаж ялинок на офіційних майданчиках міста, у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА пояснили, як відрізнити законно зрублену ялинку від незаконної. 

«Всі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку (самоклейну етикетку) з усією інформацією про походження хвойного дерева», – пояснили там. 

Перевірити законність походження ялинки можна шляхом введення номеру з етикетки, яка прикріплена до ялинки, за посиланням

Читайте також: «Укрпошта» відкрила продаж новорічної поштової марки 

У Департаменті додають, що орієнтовна ціна на хвойні дерева становить: 

  • сосна (походження Україна) – від 150-200 грн за погонний метр;
  • ялинка (походження Україна) – від 200-300 грн за погонний метр.

 

Нагадаємо, на Софійській площі в Києві встановили символічну ялинку незламності. Цього року головна ялинка країни – штучна, заввишки 12 метрів. Її прикрасили енергозберігаючими гірляндами, що світитимуться від генератора. Підсвічення ялинки, скоріш за все, відбуватиметься в певні години. Також поруч з генератором працюватимуть точки для підзарядки гаджетів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!