Київ

У КМДА спростовують інформацію про можливе закриття мосту Метро

560 0
Роботи з підсилення опор мосту проводитимуть без припинення роботи метрополітену
Міст Метро в Києві. Фото: depositphotos

Міст Метро в Києві. Фото: depositphotos

Заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену.  Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

«Мережею шириться чергова хвиля брехні, яку медіа поширюють, не розібравшись. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. «Червона» гілка метро працюватиме у штатному режимі», - наголосив він.

У КМДА також зазначили, що наразі розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Виконання цих робіт заплановано на наступний рік.

Перед цим голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі телемарафону заявив, що наступного року міст Метро можуть закрити.

«Якщо покаже експертиза, що міст метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, і якщо буде підтверджено, що він є аварійно небезпечним, то, на жаль, буде вимога закрити цей міст, який сполучає два береги», - сказав він.

Читайте також: Після метро. Чи вдасться подолати транспортний колапс на Теремках

У  липні 2023 року міст Метро проінспектували фахівці профільного науково-дослідного інституту «ДерждорНДІ» і з’ясували, що мосту потрібен капітальний ремонт або реконструкція.  За оцінками фахівців Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), які до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну розробляли проєкт, перебудувати міст  коштує мінімум 500 млн євро. 

Нагадаємо, у зв'язку з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців. На час ремонту між станціями запустили маршрути наземного транспорту. У  зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування. 18 грудня стало відомо, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки, але вже між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!