Командування «Південь» підтвердило, що на певних ділянках ЗСУ прорвали перший рубіж оборони

1409 0
Ситуація складна, але контролюється силами оборони Півдня України.

Керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк підтвердила початок контрнаступальних дій на багатьох напрямках на півдні України. Про це вона повідомила у національному телемарафоні.

«Насправді контрнаступальні дії тривали вже давно. Це були дії, направлені на виснаження ворога. Це наш вогневий контроль, над логістикою, над транспортними артеріями, це знищення пунктів боєпостачання, знищення пунктів накопичення техніки тощо. Виснаживши ворога, зараз ми маємо сили і можливості розпочати наступальні дії на кількох напрямках, що зараз і відбувається»,  сказала вона.

За її словами, на певних ділянках вже прорвали перший рубіж оборони, оскільки ті підрозділи сформовані з бойовиків «ДНР», які, опинившись без підтримки десантників, почали втікати зі своїх позицій.  

Читайте також: ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині

Гуменюк додала, що в окупантів велике угруповання, вони реагують на те, що відбувається на фронті. Росіяни намагаються підтягувати свої сили і маневрувати резервами, реагуючи на дії українських захисників. Їх досить багато, у них ще є техніка, тому ситуація складна, але контролюється силами оборони Півдня України. Відповідно, наступальні дії йдуть за нашим сценарієм.

«В контексті останніх подій можемо сказати, що їм нічого не треба робити. Їм достатньо просто скласти зброю і дочекатися Збройних Сил України, бо навіть в українському полоні їм буде краще, ніж там, куди відправляють батьки і командири»,  додала вона.

Нагадаємо, що за даними оперативне угруповання військ «Каховка», українські військовослужбовці прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!