ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині

1886 0
109-й стрілковий полк «ДНР» відійшов від зайнятих позицій.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Українські військовослужбовці прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. Один із полків відійшов від своїх позицій. Про це повідомляє Оперативне угруповання військ «Каховка».  

109-й стрілковий полк «ДНР» відійшов від зайнятих позицій. Наразі в Херсоні та області відсутнє електропостачання, повідомляє «Суспільне». 

Читайте також: ЗСУ знищили на Херсонщині три командні пункти російських окупантів

Відтак інформація про це з'явилась і в російських ЗМІ. Там причиною назвали «аварію на підстанції».

У «Каховці» зазначили, що ситуація на тимчасово окупованій території Херсонщини вкрай непроста. HIMARS знищили практично всі великі мости: Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський.

«Залишилися лише пішохідні переходи. російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уніч проти 14 серпня Збройні Сили України завдали чергових ударів по Антонівському мосту в Херсонській області. 

Зазначимо, що російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку населених пунктів Херсонської області. За даними Генштабу ЗСУ, хочуть вийти до адмінмежі регіону. За інформацією розвідки України, росіяни збираються провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього нібито друкували бюлетені, бланки, брошури, плакати й буклети. Однак «референдуму» досі не відбулось.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!