Київ

У Києві біля Золотих воріт прибрали автівки, які постійно паркувалися на велодоріжці

998 0
Тепер велосипедисти можуть безперешкодно та безпечно пересуватися вулицею Золотоворітською.
Фото: Київ - Велосипедне Місто / Facebook

Фото: Київ - Велосипедне Місто / Facebook

Велосипедну доріжку по вулиці Золотоворітський очистити від незаконно припаркованих автівок. Про це написала киянка Дар'я Сіпігіна у Facebook.

«Знадобилося вісім (!) дзвінків у поліцію, два походи у Департамент транспортної інфраструктури КМДА, два раунди евакуацій авто, півдня власного часу та дуже багато терпіння», – пише киянка.

За її словами, «впевнені у своїй безкарності» деякі особи без упину та поваги насміхалися та вчиняли вербальний тиск через її дії по звільненню від незаконно припаркованих автівок.

 

У коментарі Tvoemisto.tv Дар'я уточнила, що ситуацію моніторять інспектори з Департаменту транспорту, на евакуацію автівок очікувала до чотирьох годин. Можлива причина зволікання полягала в тому, що в одній із сусідніх будівель розташовано приміщення одного з правоохоронних органів.

У Дептранспорту "Твоєму місту" телефоном зазначили, що в центрі Києва посилено працює патруль інспекторів. "Твоє місто" очікує на письмову відповідь щодо ситуації з паркуванням на велодоріжці саме на вулиці Золотоворітській.  

Нагадаємо, на вулиці Золотоворітській торік влітку встановили конструктивні засоби відокремлення велосипедних смуг –пластикові дорожні борти у смугу безпеки вздовж велосмуги. Їх метою було створити безпечні умови для пересування велосипедистів та унеможливлення паркування автотранспорту на велосипедних смугах, однак як засвідчив час автомобілісти знехтували наявністю конструкцій та продовжили ставити свої транспортні засоби.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!