Київ

У Києві через борги забирають домівку у найстаршого притулку для тварин

1098 0
Під приводом наявного боргу у 3 406 гривень, півсотні бездомних тваринок хочуть викинути на вулицю.
Фото ілюстративне / pixabay

Фото ілюстративне / pixabay

У Києві Департамент комунальної власності КМДА повідомив притулку для тварин Сіріус на Деміївці, що збирається їх виселити. Причиною стало те, що притулок не виплатив за оренду 3 406 гривень. Про це повідомила керівниця притулку для бездомних тварин Сіріус Олександра Мезінова.
 
За її словами, там зараз проживають приблизно 40 стареньких собачок, яким більше 10 років та декілька молодих, привезених з гарячих точок України. Притулок існує вже багато років.
 
«На притулок прийшов лист від Департаменту комунальної власності про виселення. Начебто власниця організації, яка винаймає цю землю під притулок написала відмову. Але це брехня. Що тепер з цим робити і куди їм йти?», – у розпачі каже жінка.
 
У випадку, якщо питання не зможуть вирішити, бездомних собак відправлять у комунальний притулок Бородянки:
 
«Він зараз стоїть порожній і самотній, нагадуючи всім своїм видом, що він пам'ятник людської жорстокості, недбалості та бездуховності. Нагадує всім про криваві події близько 20 років тому, коли туди київська влада звозила і вбивала жорстоко безпритульних і про події безпритульних тварин, нагадує про недавні події (торік весною під час окупації Київщини. - Ред.), коли керівництвом КП Київська Міська Ветеринарна лікарня (в.о.Мазур Н.В.) там були закриті, залишені напризволяще без їжі та води під 500 тварин і 222 з яких померло страшною смертю», – каже керівниця притулку.
 
Олександра Мезінова пише, що не можна допустити, щоб притулок виселили, а тварин забрали до Бородянки.
 
Працівниця притулку додає, що 25-го квітня на двері притулку представники столичного благоустрою повісили «цинічний, глумливий» припис надати документи на законність знаходження на цій території протягом 3-ох днів, хоча самі відмовили в оренді. «При цьому самі не продовжили нам договір оренди. Хоча під час військового стану він має продовжуватись автоматично. Нам надали 3 дні. Потім примусово відправлять в Бородянку», - повідомляє Любов Юрашківська.
 
У ситуацію втрутився депутат Київради Костянтин Богатов, який розповів, що виділені, за рішенням Київради кошти до притулків, із Департаменту благоустрою КМДА за 1,5 роки так і не дійшли. Депутат розповів, що притулок взагалі нічого не знав про заборгування, «але якби знав – то сам усе сплатив». За його словами борг символічний - 3 406 гривень:
 
«Директорові притулку вже 83 роки, з яких більше половини життя вона волонтерить на нас із вами. І вона твердо каже, що не отримувала повідомлень. А Департамент КМДА каже, що отримувала. А я чомусь їм не вірю. Не вірю тому, що довкола притулку вже давно житловий масив і останні 5-7 років добра, розумна, але вже старенька керівник притулку б'ється з охочими халявної київської землі під забудову», – каже депутат.
 
 
Столична активістка Аннабелла Моріна вказує, що розірвання договору під приводом боргу у 3 406 гривень (80$), є нічим іншим як «земельним дерибаном» та додає, що тепер земля під ним піде на аукціон, яку забудують багатоповерхівкою.
 
Додамо, Tvoemisto.tv звернулося із запитом до Київської міської ради, аби з'ясувати подробиці та аргументовані причини виселення притулку.
 
Нагадаємо, на Київщині відкрили притулок європейського зразка.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!