Київ

У Києві через скарги містян почали інспектувати усі укриття

1080 0
Загалом їх у столиці понад чотири тисячі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві за рішенням Ради оборони почали відпрацювання на факт вільного та безперешкодного доступу містян до бомбосховищ. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

«Під час однієї з атак, ми виявили проблему, що не всі укриття відкриті для киян. Це не системна проблема, але є окремі випадки на які ми повинні реагувати. Я вважаю, що під час війни, коли ворог здійснює масовані повітряні атаки закритті сховища, до яких немає доступу для киян – це злочин», – наголосив начальник КМВА Сергій Попко.
 
 
 
 
Зазначимо, станом на початок року у Києві сплановано використання 4014 укриттів (3393 – цокольні та підвальні приміщення; 364 – підземні автопаркінги; 211 – підземні переходи; 46 – підземні приміщення метрополітену).
 
У випадку якщо укриття закрите, слід телефонувати до 101 або ж 1551, тоді рятувальники приїжджатимуть та відкривають укриття власноруч.
 
Нагадаємо, на засіданні Ради оборони Києва вирішили, що у найстисліший термін усі укриття міста Києва мають бути проінспектовані, зафіксовані усі об’єкти до яких у цивільного населення немає доступу, а балансоутримувачі негайно мають забезпечити безперешкодний доступ до захисних споруд цивільного захисту. Таке рішення прийняли через численні скарги щодо закритих укриттів під час ракетної атаки 16 травня, оскільки випадки були зафіксовані практично в усіх районах столиці.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!