У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів

734 0
Саму арку планують перейменувати і підсвітити кольорами українського прапора.
Арка дружби народів у Києві/Фото: Віталій Кличко у Телеграмі

Арка дружби народів у Києві/Фото: Віталій Кличко у Телеграмі

У Києві цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів, встановлену в 1982 році «на ознаменування возз'єднання України з росією». Це скульптура на схилах Дніпра в Хрещатому парку. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

«Своє ставлення до України росія «ознаменувала» звірячими вбивствами мирних українців, знищенням наших міст і селищ, прагненням знищити нашу державність. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» будуть прибрані з центру Києва», – написав Кличко. 

Він додав, що другу скульптурну композицію – із червоного граніту – теж згодом розберуть. Але оскільки на це знадобиться більше часу, поки що її закриють опоряджувальними матеріалами. Місце можна буде використовувати як простір для експозицій.

Саму арку перейменують і підсвітять її кольорами українського прапору.

Читайте також: У Києві планують перейменувати 15 вулиць і 5 станцій метро

Нагадаємо, що у столиці перейменували три залізничні станції та одну бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором. Також Київрада ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя. 

Раніше Кличко також висловився за перейменування кількох станцій столичного метро з «недружніми» до України назвами. Київський метрополітен вже запустив онлайн-опитування про перейменування п'яти станцій


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!