У Києві планують перейменувати 15 вулиць та п'ять станцій метро

1442 0
Столицю хочуть дерусифікувати повністю.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Київська міська рада найближчим часом планує перейменувати 15 вулиць та п‘ять станцій метро з метою завершення процесу дерусифікації у столиці. Про це повідомляє заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко. 

«В умовах повномасштабної війни Росії проти України гостро постало питання перейменування вулиць, станцій метрополітену та інших міських об’єктів у столиці, які носять назви відомих діячів та знакових подій країни-агресора або її союзників. 

Найближчим часом на сайті Київської міської ради буде розміщено офіційний перелік об'єктів із запропонованими варіантами нових назв. Кияни зможуть взяти участь у громадському обговоренні за спрощеною процедурою. Зараз я можу сказати, що це точно торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграду, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки «Героїв Дніпра» та «Мінська», – зазначає він.

За словами Бондаренка, ухвалити відповідні рішення Київрада адже на найближчому пленарному засіданні. Коли воно заплановано, він не уточнив. 

Читайте також: У Білій Церкві демонтували пам’ятник російському солдату 

Нагадаємо, раніше начальник КП «Київський метрополітен» та депутат Київської міської ради Віктор Брагінський звернувся до мера столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро. Мова про станції «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!