У Києві дерева обробляють спеціальними речовинами, щоб убезпечити від незаконної вирубки

1213 0
Це відбувається щорічно напередодні новорічно-різдвяних свят.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві хвойні дерева починають обробляти репелентами, аби вберегти їх від крадіїв напередодні зимових свят. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд», передає КМДА. 

Щорічно напередодні новорічно-різдвяних свят молоді ялинки, сосни, туї, ялівці та кипариси у парках і скверах столиці обробляють спеціальними речовинами – репелентами. Таким чином районні КП з утримання зелених насаджень намагаються вберегти рослини від крадіїв, бо репеленти в теплому приміщенні виділяють різкий неприємний запах.

Читайте також: На Київщині можуть лунати вибухи. В ОВА пояснили причину

Додамо, що за кожне незаконно зрубане дерево доведеться сплатити штраф залежно від розміру дерева: у лісах – від 599 до 2709 грн, у межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 грн, у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 908 до 4132 грн.  Крім того, за подібні злочини передбачена адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, на Софійській площі у Києві 19 грудня засвітили вогні на головній ялинці країни. Цьогорічна ялинка штучна. Вона 12 метрів заввишки замість 31 метра торік. Назвали новорічне дерево «Ялинкою незламності».

Софіко Векуа
ТЕГИ: дерева, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!