Київ

У Києві комунальні заклади забезпечать безоплатним харчуванням учнів, чиї батьки захищають Україну

2106 0
Учнів комунальних закладів освіти, чиї батьки захищають Україну, незалежно від місця реєстрації останніх, під час дії воєнного стану забезпечать безоплатним харчуванням.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

Київрада розширила перелік дітей, які отримають право на безоплатне харчування у комунальних закладах освіти. Таку пільгу матимуть усі діти захисників України, а не лише ті, чиї батьки мають київську "прописку".

За відповідне рішення проголосували 78 депутатів Київради. Ідеться про можливість безоплатного харчування у садочках, школах, закладах професійно-технічної освіти, що належать до комунальної власності столиці.

 

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька, питання організації харчування дітей у київських закладах освіти в час війни залишається актуальним, водночас нині у столичних закладах дошкільної та середньої освіти пільгу на безкоштовні сніданки та обіди мають діти лише тих військовослужбовців, які зареєстровані на території Києва. Навіть якщо сама дитина має київську реєстрацію, але один із батьків, який захищає державу на передовій, не має реєстрації у столиці, пільга на харчування не діє.

«Було необхідно прийняти це рішення та надати однакові пільги дітям, батьки яких захищають нашу державу на передовій або загинули під час виконання бойових завдань. Це те, що ми зробили на знак подяки та шани нашим Захисникам та Захисницям, які захищають всю Україну і кожного українця», – розповіла Олеся Зубрицька.
 

Депутатка додала, що міська влада продовжує встановлювати додаткові до державних соціальні пільги та гарантії для Захисників та Захисниць і членів їх сімей.

Читайте також: як зареєструватися на НМТ. Пояснення

Згідно з рішенням Київради, мають право на безоплатне харчування у закладах комунальної власності особи, які входять до наступних категорій:

  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти, які навчаються в інклюзивних класах;
  • діти із сімей, які отримують допомогу, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти, батьки яких отримали поранення під час бойових дій;
  • діти, батьки яких є учасниками бойових дій (добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України; особами, які увійшли в склад добровольчого формування територіальної громади та особи, які увійшли до складу громадського формування охорони громадського порядку і державного кордону, відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»; особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії російської федерації проти України);
  • діти, батьки яких загинули під час проведення воєнних дій;
  • діти, батьки яких мають особливі заслуги перед Батьківщиною (Герої України, яким, починаючи з 2014 р. вручено орден «Золота Зірка»; особи, нагороджені орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів);
  • малолітні члени сімей (в т. ч. братів, сестер) військовослужбовців, які загинули (померли) під час антитерористичної операції (операції об’єднаних сил);
  • діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  • діти із числа внутрішньо переміщених осіб.

Для того, щоб отримати послугу з безкоштовного гарячого харчування, батьки слід надати в заклади освіти відповідні копії документів.

Нагадаємо, у більшості столичних школах канікули розпочнуться 27 березня, однак значна частка закладів відпочиватимуть пізніше. 

 

ТЕГИ: школа, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!