Київ

У Києві можуть спростити порядок встановлення меморіальних дощок

404 0
Столична влада пропонує запровадити спрощений порядок погодження

У столиці розробили новий порядок встановлення меморіальних дощок. Відповідний проєкт рішення вже зареєстрували в Київраді. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

У 2023 році кількість клопотань щодо встановлення пам'ятних знаків у столиці збільшилася в 6 разів порівняно з 2021 роком.

За словами посадовиці, чинна процедура досить складна і тривала щодо погоджень, отримання дозволів, розпоряджень. Наразі комісія збирається раз на 3-4 місяці, тож столична влада пропонує запровадити максимально спрощений порядок.

«По-перше, менший пакет документів треба зібрати. По-друге, делегуємо повноваження розглядати ці звернення райдержадміністраціям. Це скоротить строки розгляду та шлях від ініціативи встановити пам'ятну дошку до моменту реалізації», — пояснила голова підготовчої групи з розробки нового Порядку встановлення меморіальних дощок Вікторія Муха.

Також планують затвердити єдиний зразок меморіальної дошки, встановити чіткі вимоги до художнього оформлення та розміщення, утримання та їхнього обліку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!