Київ

У Києві на території заказника «Деснянські луки» розпочали незаконне будівництво

1155 0
Забудовники почали знищення ландшафтного заказника місцевого значення «Деснянські луки».
Фото: КЕКЦ / Facebook

Фото: КЕКЦ / Facebook

На території заказника «Деснянські луки» виявили незаконну забудову та знищення частини природного шару заказника важкою технікою. Про це повідомив Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру.
 
Ландшафтний заказник місцевого значення «Деснянські луки» був створений в Деснянському районі Києва для охорони заплави р. Дніпро площею 322 га. На КЕКЦ поклали зобов'язання взяти під охорону цей заказник.
 
 
 
У рамках чергової перевірку заказника, екоактивісти виявили на території заказника незаконну забудову, знищення частини природного шару заказника на площі близько 3 га важкою технікою, зокрема там зафіксували риття котловану та прокладання труб.
 
 
У КЕКЦ наголошують, що все це є грубим порушенням Закону України “Про природно-заповідний фонд України” та Кримінального кодексу України. З приводу цього факту КЕКЦ звернувся до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також до Відділу екологічних порушень Київського міського управління поліції.
 
Як повідомлялося раніше, на Київщині створять ландшафтний заказник «Ріка-Герой Ірпінь».
Фото: КЕКЦ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!