Київ

«Урочище Ярове» під Бучею хочуть забудувати котеджами, - КЕКЦ

927 0
Рейдери вже почали знищувати заповідний об'єкт бульдозерами
Урочище Ярове. Фото: КЕКЦ

Урочище Ярове. Фото: КЕКЦ

Рейдери почали знищувати заповідний об'єкт «Урочище Ярове» та цінні ліси під забудову котеджами. Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко
 
«Нещодавно рейдери та забудовники напали на заповідний об'єкт - пам'ятку природи місцевого значення «Урочище Ярове», який знаходиться в Бучанському районі Київської області біля села Бобриця. Вони незаконно захопили 10 земельних ділянок по краю заповідного об'єкта, при чому одна ділянка - прямо в центрі пам'ятки природи «Урочище Ярове». Зараз там працює бульдозер, який знищив весь ліс на площі 25 соток, де планується будувати котеджі. Власник цієї ділянки - колишній депутат місцевої влади», - заявив він.
 
Пам'ятка природи «Урочище Ярове» була створена рішенням Київської обласної ради 9 вересня 2021 р.
 
 
У КЕКЦ додали, що ще в 2021 р. Київський лісгосп вже звертався в Київську обласну прокуратуру з приводу незаконного захоплення рейдерами цих його лісів, але порушення не було зупинено. Тому зараз рейдери вже почали знищувати цей заповідний об'єкт бульдозерами.
 
 
Київський еколого-культурний центр звернувся до Спеціалізованої екологічної прокуратури та Офісу Генерального прокурора України.
 
Нагадаємо, Білогородська сільська рада погодила створення заказника «Ріка-Герой Ірпінь».
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!