У Києві планують демонтувати 60 пам’ятних знаків, які пов’язані з росією

1084 0
Серед запропонованих знаків – пам’ятники Миколі Ватутіну, Миколі Щорсу, зображення поєднання серпа та молоту в арці будівлі міськради.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

У Києві планують демонтувати 60 пам'ятних знаків, які пов'язані з російською федерацією. Згодом їх планують передати до музеїв. Відповідний проєкт рішення зареєстрували у Київській міській раді. Про це повідомляє пресслужба міськради. 

«Необхідно демонтувати пам’ятники та меморіали, які є колоніальною спадщиною окупаційних режимів, оскільки вони прагнули знищити нашу незалежність та українську націю», – йдеться у повідомленні.

Серед запропонованих до демонтажу знаків – пам’ятники Миколі Ватутіну, Миколі Щорсу, зображення поєднання серпа та молоту в арці будівлі Київської міської ради. Також пам'ятник Пушкіну, медальйони із радянськими зображеннями тощо. З повним переліком пам’яток можна ознайомитись за посиланням.

Крім того, в Києві збільшили з 279 до 467 перелік міських об’єктів, які хочуть перейменувати. За словами заступника міського голови, секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, кияни активно надають свої пропозиції щодо нових назв. 

Читайте також: У Києві демонтують скульптуру двох робітників під аркою дружби народів

Додамо, що Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменувань об’єктів, назви яких пов’язані з росією та білоруссю. Серед вулиць, яким у міськраді пропонують дати нову назву, зокрема, Астраханська, Байкальська, Пітерська, Смоленська, Уральська тощо. Додамо, що збір пропозицій триватиме з 15 квітня до 1 травня 2022 року. Ідеї приймають на електронну пошту [email protected]. Повний перелік об’єктів для перейменування та зразок оформлення інформаційних довідок щодо запропонованих назв – за посиланням

Крім того, цього тижня у столиці демонтують бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів, встановлену в 1982 році «на ознаменування возз'єднання України з росією».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!