У Києві планують перейменувати бібліотеку імені Чехова

674 0
Таку пропозицію висунули у рамках дерусифікації і деколонізації топоніміки в Києві.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

У Києві планують перейменувати бібліотеку імені Чехова. Відповідне опитування про необхідність перейменування бібліотеки у районі розмістила Дарницька РДА у Facebook.

У дописі йдеться, що Чехов – російський письменник українського походження. На його честь названо вулиці в російській федерації та республіці білорусь, встановлено пам’ятники,  а оскільки в Україні триває процес дерусифікації і деколонізації, у столиці не має бути топонімів, які символізують країну-агресора та тоталітаризм.
 
«Київ має багатовікову історію, і нам є ким пишатись! Пропонуємо перейменувати бібліотеку ім. А. Чехова (вул. Поліська, 22) на бібліотеку ім. В. Чемериса», – йдеться у дописі.
 
 
Зазначимо, Чемерис Валентин Лукич – це сучасний український письменник, заслужений працівник культури України. Зробив значний внесок у розвиток духовності української нації, залишивши чималу духовну спадщину своїм нащадкам. Його творчий доробок – справжня скарбниця національної культури української держави, яка вміщує різножанрові видання: гумористично-сатиричні, історичні, пригодницько-фантастичні, твори для дітей, автобіографічні. Письменник порушував одвічні проблеми любові, вірності, боротьби за справедливість, виховання духовної особистості. Його творчість посідає помітне місце у жанрі історичної та фантастичної художньої прози.
 
Також у голосуванні є пропозиція дати бібліотеці ім'я Всеволода Нестайка – українського письменника-прозаїка та класика сучасної української дитячої літератури. За цей варіант проголосували 50%.
 
Голосування триватиме до 05.02.2023, долучитися можна тут.
 
Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!