Київ

У Києві почали квітнути тюльпанові дерева: де побачити

1174 0
Помилуватися оригінальними деревами можна у столичних ботсадах.
Тюльпанове дерево / фото з відкритих джерел

Тюльпанове дерево / фото з відкритих джерел

У Києві почали квітнути екзотичні тюльпанові дерева, які живуть до 500 років та виростають до 60 метрів заввишки. Так їх називають через форму квітки. Батьківщиною цих реліктів є Північна Америка та Китай. Американські та азійські види дещо відрізняються.

У Києві побачити ці дерева можна у кількох локаціях: ботсаду імені М. М. Гришка, ботсаду імені О. В. Фоміна та Сирецькому дендропарку.

На Сирці ліріодендрон є найстарішим, його посадили ще 1952 року. У ботсаду Гришка перший ліріодендрон висадили пізніше, у 1957 році. У ботсаду Фоміна, що біля метро «Університет», дерево росте з 1971 року.

Найстаріше ж дерево на Київщині росте у Ворзелі. Його посадили ще 1914 року, і воно висотою вже з дев'ятиповерхівку (30 м), а діаметр стовбура понад метр.

Додамо, тюльпанові дерева називають найбільшими медоносами із дерев субтропічного клімату. Втім у ботсадах їх висаджують не через це, а завдяки їх чудовому декоративному вигляду. Щороку, коли у червні дерева цвітуть, вони збирають сотні туристів довкола себе.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ, ботсад

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!