Київ

У Києві ініціюють зміни до чинного Порядку розміщення вивісок

902 0
Місто планує унормувати правила та забезпечити зрозумілу процедуру розміщення вивісок у Києві.

Управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама» розробило проєкт рішення Київської міської ради «Про внесення змін до Порядку розміщення вивісок у місті Києві».
 
Як вказують в Управлінні, проєкт розроблено з метою вдосконалення чинного Порядку розміщення вивісок, зробити Порядок більш зрозумілим для заявників, надати чіткості вимогам до розміщення та зробити процедуру розміщення вивісок більш ясною і послідовною.
 
До переліку основних змін внесли:
 – впровадження чіткого формулювання визначень, термінів та вимог до розміщення вивіски;
 – уточнення вимог до розміру, матеріалів, техніки та стилістики вивісок, до їх освітлення, інформаційного наповнення;
 – уніфікація типів вивісок;
 – уточнення підстав та місць де розміщення вивісок не допускається;
 – підвищення покарання за повторне розміщення вивіски з порушенням правил
 – уточнення назв вулиць і меж зонування розміщення вивісок у місті Києві (додано графічне зображення форматних зон).
 
Як зазначили в Управлінні з питань реклами КМДА та КП «Київреклама», зміни, передбачені проєктом рішення, сприятимуть збереженню історичного середовища та допоможуть зробити Київ більш комфортним.
 
 
Нагадаємо, для напрацювання проєкту профільне Управління запустили опитування у міському застосунку «Київ Цифровий». Так, 34% опитаних киян відповіли, що вважають що в місті забагато вивісок, 60% зазначили, що необхідно встановити обмеження до їх кількості та розмірів. На запитання «чи допомагають вивіски орієнтуватися у місті» 74% респондентів відповіли, що їх велика кількість навпаки заважає орієнтуватися у місті.
 
До слова, на торговельному центрі на вул. Ахматової помітили, що після зняття незаконних вивісок фахівцями «Київреклами», за кілька днів частина знову почала повертатися на колишні місця.
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!