Київ

У Києві понад 40% водопровідних мереж потребують заміни, – КМДА

1011 0
Основною причиною аварійних випадків водопровідних мереж називають зношеність.
Фото: «Київтеплоенерго»

Фото: «Київтеплоенерго»

У Києві, за підрахунками приватного акціонерного товариства «Київводоканал», понад 40% водопровідних мереж потребують заміни та модернізації. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації.

Там зазначили, що протягом цього тижня сталися два пошкодження на водопровідних мережах із витоком води на поверхню, а також пошкодження магістральної теплової мережі. Їх ліквідували менш як за добу. Міські служби провели ремонт комунікацій і замінили пошкоджені ділянки трубопроводів.

Одним із факторів, що вплинули на виникнення аварій, у компанії називають коливання температур, що характерне для весняного періоду.

Загалом із жовтня 2022 року у столиці аварійно-ремонтні бригади «Київводоканалу» усунули понад 3,6 тисячі експлуатаційних та інших пошкоджень водопроводу. Також працівники підприємства ліквідували понад 4,7 тисячі зламів і засмічень на каналізаційних мережах міста.

Читайте також: у двох районах Києва буде відсутнє гаряче водопостачання до 29 квітня

Станом на 13 квітня міські підприємства розпочали виконання регламентних та інших робіт для підготовки мережі до роботи взимку. Тривають планові ремонтні програми трубопроводів. У «Київводоканалі» зазначили, що забезпечують оперативне управління 4 336 кілометрів водопровідних мереж. Основною причиною аварійних випадків назвали зношеність. Мовляв, понад 40% цих комунікацій потребують заміни та модернізації.

Як повідомлялося раніше, на Дарниці ліквідували аварію на водопровідній мережі. Силами районної управлінської компанії було виявлено місце пошкодження, де працівники ПрАТ «АК Київводоканал» здійснили зварювальні роботи, і усунули пошкодження мережі. У результаті будинки було забезпечено водопостачанням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!