У Києві презентували модель відновлення психічного здоров’я для постраждалих від війни

844 0
Центр працюватиме з ветеранами та членами їхніх родин, із людьми, які пережили полон і тортури.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві відбулася презентація мультимодальної моделі відновлення психічного здоров’я для потерпілих від травмувальних подій на основі досвіду Центру «Лісова поляна». Захід провели в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

У центрі наголошують, що реабілітація передбачатиме інтегративний підхід, у тому числі краніосакральну терапію, біосугестію, акупунктуру, релаксаційні східні техніки, м’язову релаксацію за методом Фальденкрайза тощо. 

«Чудова презентація центру, який почав працювати за напрямом реабілітації військових ще у 2014 році. Бути першими завжди важко, вони йдуть вперед, розвиваються і дуже добре, що на рівні держави розробляється окрема стратегічна програма саме психологічного здоров’я. Адже необхідність у підтримці ментального здоров’я ветеранів на сьогодні в країні – колосальна. І чудово, що Київ працює в синергії з державними стандартами, навчаючи фахівців та надаючи необхідну допомогу тим, хто постраждав від війни», – наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Читайте також: деталі позову щодо знесення храму-МАФу УПЦ МП

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що повномасштабне військове вторгнення поставило перед сферою охорони здоров’я України нові виклики.

«Проте майже через 11 місяців впевнено стверджуємо, що ми тримаємося і ми непохитні. Але ніхто точно не знає, коли завершиться війна та скільки триматися ще. Ми ж точно знаємо, що у наших силах побудувати таку систему підтримки психічного здоров’я, яка уже зараз дозволить отримати комплексну допомогу кожному і кожній, хто відстоював Україну на полі бою, хто перебував під окупацією або зазнав руйнівного впливу війни. Саме такою є мета ініціативи першої леді зі створення Національної програми психічного здоров’я», — сказав Віктор Ляшко.

Участь у презентації взяли представники офісу першої леді, директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп, захисники України, представники міжнародних організацій, громадянського суспільства, соціально відповідального бізнесу.

Ігор Ющенко

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!