У Києві продовжуються екстрені відключення світла

642 0
Водночас у області екстрених відключень не буде.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні, 28 жовтня, в Києві тривають екстрені відключення світла.

Джерело: ДТЕК Київські електромережі

«З 8:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Києві продовжуються екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання», – пояснюють там. 

Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше на актуальні. Найближчими днями зберігається висока можливість застосування більш жорстких й тривалих відключень електропостачання.

«Через нічну атаку 27 жовтня з ладу вийшла низка критично важливих енергетичних об’єктів. У Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК «Укренерго» вимушена вводити безпрецедентні екстрені обмеження електропостачання», – говорять у ДТЕК, коментуючи причини відключень.

Читайте також: Генштаб пояснив, хто може отримати статус учасника бойових дій 

Крім того, громадян просять споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Нагадаємо, тепер відключення світла в Україні поділятимуть на два типи: аварійні та стабілізаційні. Аварійні відключення можуть бути екстреними та локальними. Перші застосовують тоді, коли через обстріли пошкоджено чи зруйновано об'єкти енергетичної інфраструктури. Час екстреного відключення може тривати достатньо довго. Локальні відключення використовують у випадках, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу. Тривалість таких відключень зазвичай не перевищує 5 годин. Аварійні відключення неможливо передбачити, тому графіків для них не існує.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!