Відключення світла в Україні тепер діляться на два типи

2247 0
Продовжуються екстрені аварійні відключення світла, але графіки стабілізаційних відключень для них не актуальні.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

В енергетичній компанії «YASNO» пояснили, що екстренні аварійні відключення продовжуються, проте графіки стабілізаційних відключень для них не актуальні. Тому тепер відключення світла в Україні поділятимуть на два типи: аварійні та стабілізаційні.

Джерело: «YASNO»

Відтак, аварійні відключення можуть бути екстреними та локальними. Перші застосовують тоді, коли через обстріли пошкоджено чи зруйновано об'єкти енергетичної інфраструктури. Час екстреного відключення може тривати достатньо довго. Локальні відключення використовують у випадках, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу. Тривалість таких відключень зазвичай не перевищує 5 годин.

Аварійні відключення неможливо передбачити, тому графіків для них не існує.

Читайте також: «Львівобленерго» створило додатковий сервіс для мешканців про відключення світла. Як дізнатися

Стабілізаційні відключення ініціює НЕК «Укренерго», коли обсяг генерації стає менший за обсяг споживання або через пошкодження інфраструктури не може передавати споживачам необхідну потужність. Відключення цього типу відбуваються для балансування роботи енергомереж на період ремонтних робіт.

Про подібні пошкодження та графіки призупинення роботи енергомереж можна дізнатися тут.

Нагадаємо, що «Львівобленерго» скасувало аварійні відключення світла. Графік відключень вводять не планомірно, а виключно за розпорядженням державної компанії НЕК Укренерго, відповідно до ситуації в Україні. 

Також зазначимо, про те, як громади можуть підготуватися до зими, яка в нас ситуація з електроенергетикою, чи може бути уражена ворогом газотранспортна система, як готуватися до опалювального сезону й модернізуватися в довготривалій перспективі, Tvoemisto.tv розповів виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк. Читайте тут

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!