Київ

У Києві приватизували будівлю колишнього оборонного заводу «Арсенал»

896 0
Будівля з-під молотка пішла за 41 млн гривень.

У Києві продали з аукціону будівлю колишнього оборонного заводу «Арсенал» у центрі міста. Про це повідомили у Фонді державного майна України.

За даними відомства, за лот – частину корпусу «Виробничі майстерні», що був збудований у 1850-51 роках, площею 350 квадратних метрів, змагалися вісім учасників торгів.

«Приміщення цеху закинуте та вже давно не використовувалось для виробництва. Навколо нього – бізнес-центр та інші об’єкти, які пройшли реновацію за кошти приватних власників. В результаті торгів за лот запропонували 41 мільйон гривень. У переможця є 20 робочих днів на оплату лота», – повідомили у Фонді державного майна України.

Як повідомили у Фонді, об’єкт приватизації є частиною нежитлових приміщень корпусу №1  та немає окремого (власного) входу, тому прохід до цих приміщень здійснюється через інші приміщення, які належать на праві приватної власності ТОВ «Фін Експерт Проджект». Сам корпус проданої будівлі є пам’яткою архітектури національного значення та не перебуває у Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

У відомстві зазначили, що нові власники зможуть використати ці активи для бізнесу, що сприятиме розвитку економіки.

До слова, Кабмін передав конфісковану частку ТРЦ Ocean Plaza в управління Фонду державного майна, яку невдовзі приватизують.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!