Київ

У Києві реконструюють «Яму» — автостанцію біля залізничного вокзалу

556 0
Орієнтовно реконструкцію завершать до початку 2025 року,

Concord Capital реконструює біля Київського залізничного вокзалу, автостанцію, відому як «Яма». На неї буде витрачено від 50 до 70 млн грн. Про це заявив очільник Concord Capital Ігор Мазепа на форумі «Реформування пасажирських автобусних перевезень в Україні».

«Тому у Concord прийняли рішення зайти на цей ринок (автобусних перевезень) з інфраструктурних проєктів. А саме з реконструкції всім відомої автостанції у Києві, яка розташована біля залізничного вокзалу. Через неї буде проходити майже 10 тис. з плюсом пасажирів на добу і відправлятиметься 400 авторейсів», — заявив Мазепа.

Орієнтовно компанія завершить реконструкцію до початку 2025 року, але точні строки, ще невідомі, про що повідомив представник Concord Capital Ігор Сотник.

За словами Сотника, реконструкція проводиться у два етапи, перший з яких вже реалізовано: там розділено рух автобусів і автомобілів.

Другий етап передбачає зведення будівлі автостанції:

«Там зона очікування, рожевим, фудкорт, зона підвищеного комфорту очікування, дитяча кімната, медичний пункт і комерційні приміщення відповідно до потреб, які ще у процесі фіналізації. А також камери схову, туалети». – підсумував Сотник.

Крім того, там буде зведено СТО і мийку.

«Ямою» ще з 90-х називають автовокзал «Київ-1», що знаходиться на вул. С. Петлюри, 32, біля Центрального залізничного вокзалу. Це — одна з найбільш не облаштованих локацій столиці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!