Київ

У Києві співробітник ритуальної служби викинув 20 урн з прахом на пустир

528 0
Його дії кваліфікували як наругу.
Фото: КМП

Фото: КМП

Столичні правоохоронці оголосили підозру 26-річному співробітнику приватної ритуальної служби, який, за даними слідства, викинув 20 урн з прахом на пустир. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

У березні на пустирі на вулиці Сирецькій знайшли урни з прахом. Розслідування встановило, що до однієї з приватних ритуальних служб Києва зверталися рідні померлих для організації кремації та суміжних ритуальних послуг.

Після проведення кремації прах покійного поміщався в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Урни, які надали рідні померлих, були меншими від урн крематорію — тобто ввесь прах до них не поміщався.

Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її співробітник просто викинув їх на пустирі. На вулиці знайшли 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

Ритуальнику повідомили про підозру в нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно (ч. 1, 3 ст. 297 Кримінального кодексу України). Чоловікові загрожує до 5 років обмеження волі або навіть до 7 років ув'язнення.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!