У Києві сьогодні вшанують пам’ять вбитих захисників України в Оленівці

1544 0
Захід розпочнеться о 20:00 на Софійській площі.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Києві відбудеться захід з ушанування полеглих героїв внаслідок теракту в Оленівці. Про це повідомляють у Асоціації родин захисників «Азовсталі». 

«6 вересня буде 40 день з дня загибелі бійців «Азову» внаслідок теракту в Оленівці. У зв’язку з цим Асоціація родин захисників «Азовсталі» запрошує киян та гостей міста вшанувати пам’ять полеглих», – пояснюють там. 

Захід розпочнеться о 20:00 на Софійській площі в Києві.

Читайте також: На Запорізькій АЕС відключили останню лінію, яка з’єднувалася з енергосистемою України

«Росія підло вбила беззбройних захисників Маріуполя, влаштувавши жахливий теракт в колонії Оленівки. Досі Україна не отримала підтверджених списків загиблих, рідні героїв не отримали тіла для поховання, невідомий стан поранених бійців. Наша Асоціація закликає всіх небайдужих вшанувати в цей день наших захисників, яких вбила росія. Приходьте на площу або вшануйте воїнів вдома, запаливши лампадку», – додають у Асоціації.

Нагадаємо, що збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. Жоден працівник колонії, бойовик «днр» чи російський військовий, що здійснювали охорону приміщення, згідно з коментарями російської сторони, внаслідок вибуху не постраждав.

Додамо, що в центрі Львова сьогодні, 4 вересня, родини АЗОВців вийшли на акцію протесту, аби вшанувати загиблих в Оленівці та ще вкотре вимагати звільнити захисників Маріуполя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!