У Києві створили ландшафтний заказник «Протасів Яр»

1668 0
Територію врятували від забудови.
Протасів Яр. Фото: Захистимо Протасів Яр у Facebook

Протасів Яр. Фото: Захистимо Протасів Яр у Facebook

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр». Підтримали таке рішення 85 депутатів. Про це повідомляє Київська МДА. 

Читайте також: «Чим більше росіян ми вб'ємо зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям», – з останніх слів Романа Ратушного

«Над проектом цього рішення ми працювали разом з активістом Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового Яру зеленою зоною столиці. І який героїчно загинув, захищаючи Україну від навали російських варварів. Створення заказника – це вшанування пам’яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. Протасів Яр врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником, і буде радувати не одне покоління киян», – сказав мер столиці Віталій Кличко. 

Нагадаємо, у боях з росією загинув 24-річний київський активіст Роман Ратушний. З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім у складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Він став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!