У Києві тестуватимуть ізраїльську систему раннього оповіщення

981 0
Ізраїль підсилить українську систему оповіщень про порушення повітряного простору «Червоним кольором».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві тестуватимуть ізраїльську систему раннього оповіщення. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону.

Ізраїль допоможе Україні розробити систему раннього сповіщення про наближення ракет та іранських безпілотників. Однак самі системи ураження цілей поставляти не планують.

Зараз, коли злітають, для прикладу, російські літаки в Білорусі, повітряну тривогу відразу вмикають відразу в усіх північних областях в Україні, водночас ізраїльська система може визначити напрям польоту ракети, тому сигнал сповіщення увімкнуть у певному секторі. Таку можливість забезпечують надпотужні та точні радари.

Читайте також: через негоду на Київщині можуть застосувати аварійні відключення

Додатково, сирена дає спеціальний сигнал сповіщення про те, скільки хвилин є у населення, щоби дійти до укриття.

Над впровадженням цієї системи і її адаптацією під українські реалії працюють уже протягом чотирьох місяців. Пілотний проєкт в Ізраїлі обіцяють завершити протягом трьох місяців, каже Корнійчук. За його словами, українська сторона просила, щоби впровадження системи відбулося раніше. Він також висловив прогноз, що проєкт раннього оповіщення згодом розширять на інші регіони України.

Нагадаємо, 16 лютого міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен зустрівся у Києві із президентом України Володимиром Зеленським і пообіцяв надати Україні систему попередження про повітряну загрозу цивільному населенню. Додатково Ізраїль надасть кредит у розмірі 200 мільйонів доларів для будівництва медичного центру в Україні.

Ігор Ющенко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!