Київ

У Києві триває виставка в першій в Україні благодійній галереї українського сучасного мистецтва

1211 0
Art Ukraine Gallery запрацювала у новому місці та новому форматі.

У Києві наприкінці квітня відкрили першу в Україні благодійну галерею українського сучасного мистецтва Art Ukraine Gallery у ТЦ Домосфера, що на Столичному шоссе, 101. Про це розповіла авторка мистецького простору Art Ukraine Gallery Наталія Заболотна.
 
Благодійний артпростір відкрився виставкою на площі 1600 кв.м.
 
На виставці представлено 25 українських сучасних митців, а саме 300 їхніх творів  які вражають своєю різноманітністю стилів. Благодійний проєкт носить назву #SHALENE. Кожен проданий твір приносить пожертву на реабілітацію важко поранених діток та хлопців, що втратили слух на передовій. 
 
Організатори кажуть, що тут є чудова можливість не лише демонструвати мистецтво, а й просто зануритися у світ прекрасного, на годинку забувши про іншу реальність.
 
«Мистецтво лікує, а в нашому випадку – ще й рятує. Кожна 2 гривня з придбаних робіт йтиме на наших головних бенефіціарів: на реабілітацію важко поранених діток, що пройшли чи проходять лікування в НДСЛ Охматдит (Фонд гуманітарного розвитку України)», – йдеться у дописі артцентру. 
 
 
Окрім цього, кошти відправлятимуть на лікування та відновлення військових, які втратили слух на передовій.
 
 
 
 
 

 

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Музеї історії Києва нині триває виставка картин «Київська симфонія», додамо також, що у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!